marți, 17 noiembrie 2015

Flori pentru o floare

Și uite-mă în sfârșit cu o coroană de flori! De când vroiam să fac una! Eram inhibată de lipsa de ștampile... dar uite că m-am descurcat cu doar 3 flori (două din setul Sweet de la c-Art Us și una dintr-un set de nuntă, nu mai știu denumirea), restul e desenat de mână. 
Așa dar am ștampilat floricele și între ele am umplut coroana cu frunzulițe mai mari și mai mici. Ba am pus și câteva... hmm bobițe roz printre ele. Apo m-am pus pe colorat și am adaugat strat cu strat de markere Copics. În centru florilor și pe bobițe am adaugat câte o picătură de Glossy Accents. 
M-am chinuit îndelung înainte de a veni cu acest mesaj pe care apoi l-am scris într-un mod decorativ cu chiu și vai și frică de eșec în mijlocul coroanei. Dacă greșeam... era vai și-amar de nervii mei. 
Am ales să tai o formă pătrată pentru această felicirare, iar pentru finisaj am ridicat cartonul alb pe spuma decorativă înainte de a-l lipi pe baza de felicitare. 
Hope you like it.
eraclis

vineri, 13 noiembrie 2015

Seria ursuleților

Vreau să mă întorc la acești ursuleți, am făcut o serie de mini-felicitări cu ei care din păcare a fost întreruptă. Dacă primele două au fost mai masculine, acestea sunt mai neutre/feminine. Hope you like them!
Ursuleț cu un buchet de flori roooooz! Ștampilele sunt de la Fizzy Moon și le-am colorat simplu cu ajutorul markerelor Copics. Le-am oferit apoi un contur albastru/verde pentru a mima un fundal. Pentru dimensiune am adăugat câte un strop de Glossy Accents pe năsuc și în centrul florilor. Mesajul este așezat pe un simplu steguleț cu bordura roz pe care am scris de mână La mulți ani!

Aceași tehnica, același mod de colorare, aceiași stopi lucioși pe năsuc și pe buline, doar că de data asta avem un turn de cadouri!

Pentru șiragul de inimioare trebuia să folosesc din plin lacul lucios... iar la mesaj... să zicem că am devenit creativă... pentru că nu aveam nici o altă idee. Dar cred că e mai interesant așa. 
Hope you like it. 
eraclis

luni, 9 noiembrie 2015

Stele pentru reusite


Apoi am avut ocazia de a crea ceva special for another crafty friend. Așa că nu puteam să cobor sub nivelul de felicitare zornăitoare! Am preluat parțial modelul anterior (nu pentru că a trebuit să o fac super repede... shhhhhht!!!) dar de data asta cu o fereastră într-o formă deosebită. Felicitări Cristina.

De data asta mi-a fost mult mai ușor să creez fereastra. Am două matrițe de stele pe care le-am așezat concentric pentru a tăia forma galbenă de stea care va deveni rama. Apoi am încercat să folosesc matrița mare pentru a tăia folie transparentă. Din păcate nu a mers :( . Daaaaar mi-a embosat steaua ca apoi să o pot tăia cu ușurință cu ajutorul foarfecelui. Am lipit folia de rama, apoi am tăiat dintr-un carton alb o fereastră cu ajutorul matriței mai mici încercând să o centrez cât mai bine. Am lipit spumă decorativă (cu fereastra-stea de asemenea tăiată) pe spatele cartonului alb astfel încât fereastra să aibă destulă adâncime. 
Am lipit apoi rama peste cartonul alb și când am răsturnat-o am avut spațiul perfect pentru paiete și spirale aurii. Pentru fundalul ferestrei am ales să decorez cu ajutorul tușului Distress în culori de galben-portocaliu un pic de roz și mov. Am stropit din plin cu apă pentru mai mult interes și apoi am lipit această hârtie decorată ca un capac peste fereastră și apoi peste întreaga structură am lipit baza felicitării verticale. 
Când am întors felicitarea înapoi cu fata în sus m-am decis să pun un mesaj simplu de Congratulations din setul Ella&friends de la mamaelephant. sub care am lipit o dungă galbenă din același carton ca și rama. Dar fundalul felicitării arăta muuuult prea simplu așa că am decis that I'm going all the way cu stelele și am ștampilat toată suprafața cu cerneală invizibilă de la VersaMark pentru un aspect subtil. Peste ea am împrăștiat praf sclipitor auriu pentru a le scoate doar un pic mai mult in evidență (din păcare nu se vede în fotografie). 
Hope you like it.
eraclis

vineri, 6 noiembrie 2015

Floare zornaitoare

Pentru că a trecut destul timp de la ultima felicitare zornăitoare și pentru că aveam o ocazie deosebită de a-mi arăta aprecierea către o colegă. O felicitare roz, veselă și plină de paiete sclipitoare.

Vroiam demult să încerc acest design. Dar m-am codit din cauza lipsei de matrițe... dar acum trebuia să încerc. 
Așa că am început cu ce e mai greu. Să tai un cerc îngust atât din hârtie cât și din burete dimensional. A ieștit.. un pic cârpit dar nu se observă :P , am lipit între ele folie transparentă și am trecut la fundal. Care e partea cea mai distractivă, să te joci cu cerneală Distress (spun sugar, shaded liliac and scattered straw) pe care să o stropești din plin cu apă pentru interes crescut. Am așezat discul astfel decorat in spatele ferestrei după ce am umplut spațiul dintre ele din plin cu paiete albe, roz, transparente și vre-o trei spirale aurii. Am adăugat o bordură roz cu ajutorul unei matrițe de scallop circle de la cArt-Us. Tot acest ansamblu a fost așezat pe o bază de felicitare pătrată din carton alb. 
Pentru mesaj am folosit ștampile împreună cu cerneală permanenta Staz-on albă pe care am aplicat-o direct pe folia transparentă. 
Hope you like it.
eraclis

luni, 2 noiembrie 2015

Mai nou vad stele

Uite că am trecut la felicitări cu steluțe. Două variante pentru același fericit. Una mai jucăușă sub forma de stea dimensionala din partea noastră și una mai oficiala, dar cu câțiva stropi de transpirație imortalizați. Au marcat succesul medicului Bogdan C. la doctorat


De data asta m-am întrecut pe mine însămi. O felicitare sub formă de stea, fie ea micută, e grozavă! 
În sfârșit mi-am folosit la maxim matrițele. Am tăiat 2 stele din carton albastru la dimensiunea maximă și le-am lipit în partea superioară pentru a realiza baza felicitării. Apoi am folosit 2 stele concentrice de dimensiuni mai mici pentru a-mi tăia din hârtie decorativă o stea cu o gaura sub formă de stea in centru. I-am oferit apoi dimensiune îndoind-o și aplicând buretei adezivi la colturile interne. Dedesuptul ei am așezat un cartol cu sclipici argintiu. Pentru mesaj am folosit o matrita de banner pe care am scris simplu de mână: You did it! Toate matrițele sunt de la firma Docrafts, linia Xcut. 
Pentru felicitarea oficială am folosit altă matriță care taie simultan un rand de steluțe. L-am așezat pe diagonală pe fundalul alb astfel în cât la extragerea steluțelor am rămas cu ferestre, pentru adancimea acestora am așezat tot fundalul pe burete dimensional. În spatele ferestrelor am așezat o fâșie de hârtie pe care am colorat-o cu ajutorul cernelelor Distress (Evergreen, Peacock feather și Broken china).

Pentru a oferi interes am stropit-o discret cu apă, am aplicat praf discret sclipitor și cu ajutorul lacului de la Glossy Accents am adăugat mici perluțe tranparente menite să simulețe picuri de apă. 
Pentru mesaj am folosit parte dintr-o ștampila de la mamaelephant setul Ella&friends, un simplu Congratulations. 
Hope you like them.
eraclis